19/07/12

Cara - Cara Menukar Template Blogger




Pasti anda tertanya - tanya bagaimana cara menukar template Blogger . Mula - mula aku memang susah untuk menukar , tetapi lama - lama aku dah paham . Sekarang aku nak ajar para blogger cara - cara menukar template Blogger .

1. Log in Blog anda .



2. Kemudian Klik 'desing' .






3. Kemudian Search Google . Dan tulis ' Blogger Template '



4 . Pilih template yang anda minati hanya klik sahaja .
    Selepas klik pada template yang anda minat Klik 'Download' 




5.Kemudian buka folder download anda dan anda menjumpai logo seperti buku , kemudian klik logo berkenaan .




6. Anda klik sebelah kiri pada nama folder yang anda downlod tadi da klik sebelah kiri . Dan cari 'extarct......' dan klik je .




7. Pergi kat blog anda . Kemudian klik 'Edit HTMl' ..



8.Lepas tu pergi kat button 'Choose File ' 


                                                                                      

9.Pergi ke downlod dan cari folder yang anda dah extract tadi . pastu klik je .



10.Lepas klik anda jumpa macam ni . Anda klik yang paling bawah . 



11.Kemudian anda klik button upload


12.Kemudian anda boleh tengok dah . Jadi ke tak .Kalau tak jadi sila cuba semula dan kalau tak jadi lagi bia saya tolong . Jangan mengalah !

Load disqus comments

0 Alasan Murid