28/05/13

KEDAI SATAY DAN MEE REBUS TANJUNG MALIM

Tanjung Malim ada keistimewaanya .Kalau selain 'Pau Yik Mun' tumpuan utama di Tanjung Malim ni. Bagi aku kalau singgah di sini jangan lupa jengok ke kedai Satay dan Mee rebus .Kedai ni pon aku tak tahu nama sebenar just tulis di kedai Satay dan Mee Rebus Tanjung Malim . Kedai ini aku nampak sekali imbas je masa naik motor , tapi dalam hati dah terdetik nak singgah sebeb tengok tempat bakar je .he3

Kedainya berhadapan dengan Kampus Lama UPSI dan bersebelahan dengan Old Town . Satay die memang sedap walaupun hanya ada dua jenis sahaja iaitu ayam dan daging . Satay dengan kuahnya memg serasi . Dua kali datang pon mesti nak lagi . Ini pendapat aku . Dan satu lagi die penye mee rebus sampai menjilat jari . Memag susah nak dapat mee rebus kuahnya yang pekai likat tu . Kalau ada masa dan peluang jemput lah datang .

Kedai ni memag baru bukak , tapi tak tahu la kalau - kalau  ada cawangan yang lain . Yang stylenye kedai ni ada dua menu je .

Daging vs ayam 

Tempat bakar satay

Kedai yang simple .
Load disqus comments

0 Alasan Murid